Články

Homeopatie při rýmě

ryma-1707575472.jpg

Máme tady podzimní plískanice, takže se s vámi chci podělit o to, jak můžete sobě či svým blízkým ulevit při infekci horních cest dýchacích a to tak, že to nemusí končit těžkým nastydnutím a nutností podávat antibiotika. Zde zpětná vazba od jedné maminky z dřívějška: "Paní magistro, ne že by A. už rýmy nemívala, ALE ke každé fázi jsem pořídila jeden druh homeo, tak jak jste psala, pozoruji průběh a nasadím to vždy na tu danou měnící se fázi. A rýmy se z dřívějších 14 dnů s náběhem na píchání oušek smrskly na 4 dny lehounkého průběhu. Děkujeme."

Homeopatika před očkováním i po něm

Protože se mi opakují dotazy maminek od dětí, které ke mně chodí cvičit, zda by nešlo nějak předejít eventuální reakci na očkování, tak jsem jim již dříve zpracovala detailní návod. Nyní jej nasdílím i dalším zájemcům. Pokud by to pro někoho bylo MOC detailní, tak si stačí zapamatovat THUJA 15CH, dávkování níže v textu. Zpětné vazby od maminek mám takové, že žádná negativní reakce potom nebyla, žádná horečka, žádná nevrlost, žádný propad či reverze v pohybovém vývoji dětí.
Ať je Vám to k dobru.

Dětská škodítka 2 – odstrkovadlo (á la motorka)

Copak tento stroj tvoří s dětským tělem?

Dítě se drží oběma rukama řídítek nejčastěji ve tvaru T, sedí a nožkami se odráží SNOŽMO od země.

Za prvé – biomechanicky – je pohyb snožmo úplně opačný než je střídavá lidská chůze. Tak dlouho jsme čekali až bude dítě konečně chodit a co s ním děláme teď? Jeho svaly učíme skákat snožmo jako vrabec.

Dětská škodítka 1 aneb Mysleli jsme to dobře

Ano, rodiče to (téměř) vždy s dětmi myslí dobře, chtějí je chránit od všeho zlého, opečovávat jako oko v hlavě apod., akorát někdy je to až na úkor zdravého svobodného vývoje dítěte.

Co se třeba s držením těla stane, pokud mu nasadíme tato „andělská křídla“?

Tinnitus (šumění v uších) a jeho souvislost se svaly, orgány a psychikou

Přišla za mnou před časem žena, stěžující si na potíže s tinnitem (hučení/šumění v uších) s tím, že před lety už to jednou zažila a tehdy jí pomohly kapačky (jejichž obsah neznala) a měla potom roky klid. Nyní se to vrátilo před 2 měsíci a nyní už kapačky neulevily vůbec. Z počátku zvukové fenomény zhoršoval pobyt v hluku (byla to učitelka), ale nyní jsou potíže nejhorší v klidu, např. večer před usnutím. Nemůže kvůli tomu usnout a začíná být zoufalá.

Bolesti zad a jejich možná souvislost s močovým systémem

Máme leden, dle čínské medicíny „slabý“ měsíc pro močový měchýř, únor je pak „slabým“ měsícem pro ledviny. Před lety jsem si dělala svoji soukromou statistiku, kdy z deseti lidí s bolestmi zad to 3 měli orgánového původu (dva od močového systému, jeden od žlučníku), další 3 to měli vlivem skrytých aktivních jizev na trupu, další 3 z dlouhotrvajícího stresu z mezilidských vztahů (rozvody, děti) či z práce (nepříjemný šéf/kolegyně). A pouze jednoho bolela záda, protože se z hlediska pohybové aktivity věnuje pouze „gaučingu.“ Nicméně všichni tito lidé byli v ambulanci fyzioterapie řešeni cvičením. Je nasnadě, že to nemohlo ulevit všem, když problém byl jinde.

Jizvy po nástřihu hráze a bolesti zad

Další ne vždy zmiňovanou problematikou, která může ve fyzioterapii hrát velkou roli při bolestech zad může být nedořešená jizva po nástřihu hráze (epiziotomii). Obrázek (1):

Obr.1-u

Břišní diastáza u dětí kojeneckého věku

brisni-diastaza-1672758021.jpg

Přišla ke mně maminka s holčičkou, říkejme jí třeba Blanička, ve věku 2 měsíce a 3 týdny s tím, že od 7.týdne věku je vidět predilekce hlavičky do leva, že cvičí Vojtovu metodu, ale že je to čím dál horší. Že v pozici na bříšku se obrovsky prohne do luku a přepadává na zad.

Bolesti bederní páteře jdoucí do nohy

Dnes přišla na druhou kontrolu paní ve věku 60 let. První vyšetření proběhlo před 4 měsíci. Pacientka trpěla bolestmi bederní páteře, jdoucími do levé kyčle, dále po zadní straně stehna do kolene až do lýtka. Bolesti trvaly 3 týdny. Přišla s ústním sdělením obvod. lékaře, že se jedná o „skříplý nerv S1 a bude to trvat".

INFORMACE

Nejsem smluvním partnerem žádné ze zdravotních pojišťoven. Úhrada terapie probíhá v hotovosti nebo na účet 1847132003/0800.

Dovolená

Od 29.7 - 11.8.2024 mám DOVOLENOU. Nebudu dostupná na telefonu ani na emailu. Děkuji za pochopení.

Změna ceníku

Vážení klienti, k 1.3.2024 došlo ke změnám výše úhrad za fyzioterapii. Aktuální ceník naleznete zde

Jak na vermikompostování

Jsem sice fyzioterapeut, ale miluju vermikompostování, tak se o ně zde s vámi chci podělit.

Prezentace ke stažení zde vermikompostovani [PPTX, 4.33 MB]

Změna ordinační doby

Změna ordinační doby:

Pondělí - Sobota dle objednání

SPOLUPRÁCE

Copyright © 2024 KK-rehab.cz - Mgr. Kamila Karásková

Všechna práva vyhrazena Mapa webu Tvorba webu Youtube KK-rehab